
Bøger
Siden starten af 1990’erne har jeg brugt min journalistiske uddannelse til at skrive om design, arkitektur og innovation. Det har jeg gjort i både aviser og tidsskrifter, samt i bogform.
Jeg har skrevet for aviser som Politiken, dagbladet Information og Weekendavisen. Desuden har jeg fungeret som fagbladsredaktør i en årrække for det dansk-svenske tidsskrift RUM og Danske Designeres magasin Rum & Form. Herunder ses de bøger jeg har skrevet siden 2002, og dem der ikke er udsolgt fra forlaget kan man købe ved at skrive til mig på thomas@dicksondesign.dk

Designeren Arne Jacobsen | Gyldendal, 2023
Bogen er skrevet sammen med min kollega Henrik Lund-Larsen og giver et nyt og hidtil ukendt indblik i Jacobsens verden, både professionelt og privat. Desuden vises billeder af hele hans galleri af møbler, lamper, tekstiler og andre designs, hvoraf nogle af dem er ret ukendte i dag. Bogen blev fint modtaget, blandt andet fik den 5 stjerner i Berlingske.
Pris: 375 kr.

Danish Ceramic Architecture | Arvinius + Orfeus, Stockholm 2023
Denne bog har jeg været delvis skribent og delvis redaktør på, men i tæt samarbejde med hovedforfatteren arkitekt Rune Bundgaard. Værket beskriver ikke traditionelle murstenshuse, men en lang række byggerier af danske arkitekter, som er beklædt med en eller anden form for tegl, for eksempel Operahuset i Sydney og Arne Jacobsens tankstation i Klampenborg. Sproget er engelsk. Kan blandt andet købes gennem Saxo.

Om at opleve design | Gyldendal, 2020
Denne bog handler om hvordan man kan forstå designs kvaliteter og de virkemidler som bruges i formgivning. Man kan også læse om hvorfor noget design virker fascinerende, mens andet bare er ret ligegyldigt for de fleste af os. Bogen er rigt illustreret og der er mange interessante og sjove aha-oplevelser undervejs. Den er inspireret af Steen Eiler Rasmussens ’Om at opleve arkitektur’ som han skrev i midten af 1950’erne.
Pris: 275 kr.

Rodfæstet – Møbelhåndværk fra Rud. Rasmussens Snedkerier |
RR Forlag, 2020
Sammen med Jørgen Rud. Rasmussen har jeg været forfatter på denne historie om et af Danmarks bedste møbelfirmaer gennem mange år. Her blev de fleste af Kaare Klints og Mogens Kochs møbler fremstillet. Bogen er skrevet efter virksomheden blev solgt og værkstedet på Nørrebrogade lukket i 2016.
Pris: 300 kr.

Dansk design | Gyldendal 2017
Dette er den opdaterede og stærkt udvidede udgave af værket der udkom i 2006. Det er en rigtig coffee-table bog på 670 sider i stort format. Den beskriver dansk design gennem tiderne indenfor alle fagområder, lige fra møbler og produkter til mode og grafisk design, og meget, meget mere. Skrevet med dyb indsigt i designfagets praksis. Har fået et væld af fantastiske anmeldelser og mange stjerner.
Pris: 375 kr.

Rum til det gode liv | Nyt Nordisk Forlag (nu Gyldendal) 2015
En meget anderledes brugsbog om boligindretning, der lægger vægt på menneskers og familiers behov i stedet for trends og smart nips. Bogen introducerer både nogle designmetoder, som alle kan bruge, og en masse fagligt baggrundsstof om blandt andet rum, lys, farver og møblering. Rigt illustreret med tegninger, samt fotos taget af Dorte Krogh. Fik fine anmeldelser og er meget efterspurgt, men desværre udsolgt fra forlaget.

Bank af sin tid / Bank of the Future | Arvinius & Orfeus, Stockholm 2014
Et portræt af Swedbanks nye hovedsæde i Stockholm der blev tegnet af den danske tegnestue 3XN. Bogen beskriver de tanker der lå bag den specielle planløsning, som blandt andet havde til formål at bringe medarbejdergrupper, der tidligere sad forskellige steder i byen, sammen i en ny stor bygning. Også detaljer som møblering og brugen af kunst beskrives. Fås både i en engelsk- og svensksproget udgave hos forlaget: ao-publishing.com

Dansk design – English Edition / Gyldendal og Murdoch Books, 2008
To år efter Dansk Design blev lanceret på dansk udkom den både som billigbog og i en engelsk oversættelse i et samarbejde mellem Gyldendal og australsk-engelske Murdoch Books. Begge udgaver er for længst udsolgt fra forlagene.

Dansk design | Gyldendal, 2006
Referenceværket om dansk design. Kom hele vejen rundt om alle slags design og gik samtidig langt tilbage i historien. Bogen blev en bestseller og tillige flot modtaget i pressen. 570 sider i det store format. Skrevet som et forskningsprojekt på Arkitektskolen i Århus. Denne version af bogen er udsolgt fra forlaget, men blev relanceret i en opdateret og udvidet udgave i 2017.

Design og ledelse | Dansk Design Centers forlag, 2004
Skrevet sammen med Tore Kristensen, lektor på CBS. En lille bog om hvordan man kan bruge design i virksomheder og organisationer. Introducerede begrebet strategisk design for et større publikum i Danmark, og ikke mindst skelnedes der i bogen mellem design som et planlægningsværktøj og design som formgivning. For længst udsolgt.

Designforskning – en international oversigt | Arkitektskolen i Århus, 2002
Det startede med et ret beskedent projekt på Arkitektskolen, der skulle kortlægge hvad der sker indenfor forskningen på designområdet rundt omkring i verden. Det endte med en større rapport som Arkitektskolen udgav som en bog. Godt et år senere kom der penge til dansk designforskning. Måske godt at den bog udkom. Udsolgt fra forlaget.
Og mange flere publikationer
Herunder ses et lille udpluk af de bøger som jeg har bidraget til og tidsskrifter som jeg har redigeret.