Thomas Dickson

 

Thomas Dickson

Jeg er uddannet arkitekt med speciale i industriel designer og har en suppleringsuddannelse som journalist. Jeg har i dag konsulentvirksomheden Dickson Design hvor jeg arbejder med design og skriftlig kommunikation.

Inden jeg startede firmaet i 2009 var jeg i 5 år forskningslektor ved Center for Designforskning på Arkitektskolen Aarhus. Og før det var jeg hos Lego Company i 2002-04 med til at opbygge Vision Lab, der var en forskningsafdeling med fokus på børn, leg, læring, design og internationale kulturmønstre.

 

Inden da har jeg i 12 år drevet mit eget design- og kommunikationsfirma – Tomcat Design – hvor jeg har løst opgaver for en lang række

Tomcat logo

klienter indenfor industriel-, grafisk- og udstillingsdesign, foruden skriftlig og visuel kommunikation.

 

Inden min afgangseksamen fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, læste jeg et år på Art Center College of Design i Los Angeles, og tog Tillægsuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

 

Jeg har skrevet bøgerne:

 

’Dansk design’ (Gyldendal 2006),

’Design og ledelse’ (skrevet sammen med

Tomcat logo

Tore Kristensen og udgivet af Dansk Design Center, 2004)
’Designforskning – en international oversigt’ (Arkitektskolens Forlag, 2002).

 

Derudover er det blevet til et væld af artikler og kronikker om design i diverse medier. I 1999-2000 var jeg dagbladet Informations design- og arkitekturmedarbejder, og i 2001-02 chefredaktør for design- og arkitekturmagasinet RUM, samt fra 1996 til 2002 fagredaktør for designtidsskriftet Rum & Form.

 

Fra 1999-02 var jeg medlem af bestyrelsen i foreningen af Danske Designere, fra 2000 også kasserer.

 

Fra 2008 til 2010 sidder jeg sammen med industriel designer Louise Campbell og ædelmetalformgiver Bess Kristoffersen i Statens Kunstfonds udvalg for kunsthåndværk og design.